Matière
Enzymology practicals
Description
Objectives for knowledge :
- Understanding and practicing enzymology basics including:
- Enzymatic activity
- Kinetics of enzymatic activity
- Immobilizing enzymes, a lecture and practice at small and medium scales
- The beta-galactosidase as a prototypic enzyme
- Hydrolysis of lactose, purified and contained in milk
- Discussions on the strategies and results
Compétences visées
Objectives in terms of skills :
- Acquire a good practice for work with proteins including enzymes, with kinetics
- Using spectrophotometers
- Acquire the notion of making appropriate graphs, of experimental variability/reproducibility
- Be able to relate the theory of enzymology to experimental results
- Be able to analyze and discuss on experimental results
- Be able to present experimental results
MCC
Les épreuves indiquées respectent et appliquent le règlement de votre formation, disponible dans l'onglet Documents de la description de la formation
- Régime d'évaluation
- CT (Contrôle terminal, mêlé de contrôle continu)
- Coefficient
- 1.0
Évaluation initiale / Session principale - Épreuves
| Libellé | Type d'évaluation | Nature de l'épreuve | Durée (en minutes) | Coefficient de l'épreuve | Note éliminatoire de l'épreuve | Note reportée en session 2 |
|---|---|---|---|---|---|---|
Enzymology practicals Evaluation sur comportement en salle de TP | CC | A | 0.20 | |||
Enzymology practicals Correction du rapport de travaux pratiques | CC | A | 0.80 |
Seconde chance / Session de rattrapage - Épreuves
| Libellé | Type d'évaluation | Nature de l'épreuve | Durée (en minutes) | Coefficient de l'épreuve | Note éliminatoire de l'épreuve |
|---|---|---|---|---|---|
Enzymology | CT | EO | 20 | 1.00 |